Bent u op zoek naar een evenementenbureau dat al uw zorgen uit handen? Dan bent u bij Hèt EvenementenTeam aan het juiste adres!

Terugbel verzoek

Voor meer informatie zie Privacyverklaring.
Navigatie

Oude en Nieuwe Kerk Delft

Oude en Nieuwe Kerk Delft; De Oude en Nieuwe Kerk zijn de bekendste kerken in Delft. De Nieuwe Kerk is de kerk waar oud en nieuw samenkomen. Deze kerk is vooral bekend als laatste rustplaats van de Koninklijke familie. Gerekend vanaf Willem van Oranje kent Nederland één van de oudste koninklijke families ter wereld. In totaal zijn er al 46 leden van de Oranje-familie in deze kerk bijgezet.

De Oude kerk is de oudste van de twee kerken. De Oude Kerk wordt ook wel ‘Scheve Jan’ genoemd, dit omdat de toren van 75 meter al sinds de bouw scheef staat. Onder andere Piet Hein, de veroveraar van de Spaanse zilvervloot, en schilder Johannes Vermeer liggen begraven in deze kerk. In totaal bevat de kerk nu 27 glas-in-loodramen, elk met een eigen verhaal. Deze bijzondere collectie mag natuurlijk niet ontbreken aan uw dagje Delft. Wij verzorgen graag een rondleiding voor u in deze kerken.

Stel zelf uw personeelsdag in Delft samen met het maatwerk van ons evenementenbureau.

Deel deze pagina met vrienden of collega’s
Menu